Üdvözöljük iskolánk weboldalán

A szeptemberi eső érmeket is hullajtott

Kisújszállás Város Önkormányzata és a Művelődési Központ 2024. szeptember 14-én rendezte meg a Kivilágos Kivirradtig Fesztivált, amelyen iskolánk tanulói képviselték intézményünket a káposztás és bográcsos ételek főzőversenyén. Az esős idő sem tudta elvenni tanulóink kedvét a főzéstől. Lehet, ez az égi áldás is elősegítette a szép eredményeiket!

Az Illéssysek, azaz Borók Viktória, Fehér Imre és Karkusz Noémi (12. A) a zsűritől aranyérmet kaptak. Bottlik Imréné Magdika tanárnő útmutatásával készítették el a díjnyertes „Szatmári rakott palacsintát”. A tanulók másik étele, a „Káposztás kötött galuskaleves” is elnyerte a bírák tetszését, amellyel a fiatalok különdíjat is szereztek.

Második csapatként az Illéssy Ízőrzők, Illés Dominik, Kiss Sándor (11. A) és Tóth Krisztián (10. TVK) „Káposztás harcsával” kápráztatták el a zsűrit. Eredményük bronz minősítés lett. A csapat másik része, Ferenczi Levente és Lukács Titanilla (11. A) teljesítménye is kiváló volt, hiszen modern, formabontó ételt készítettek, a „Krémes savanyú káposztalevest”. Lelkes segítőjük Szatmári Anita tanárnő volt.

Az illéssysek mindenhol jelen voltak! Nemcsak finom ételeket készítettek, szervezési munkálatokat hajtottak végre, hanem a szakmai zsűri munkáját is segítették. A nap folyamán pincértanulóink, Madarász Emese, Nagy Erika, Pozderka Zoltán és Vas János (11. A) szolgálták fel az elkészített versenymunkákat kóstolásra.

 

Perneki Adél tanárnő

 

Az Illéssy-iskola most is megmutatta a közösségi összefogás erejét. Diákok és tanárok közösen vettek részt a töltött káposzta és a birkapörkölt elkészítésében, az almás, káposztás, meggyes és túrós rétesek sütésében és a sátorállításban.

Gratulálok a diákjaink és felkészítőik által elért eredményekhez! Köszönet illet Mindenkit, aki a rendezvény többnapos elő- és utómunkálataiban segített!

 

Toldi Attila főigazgató

GALÉRIA