Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Kormos kövek október 23-án

Az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeinek megidézésére a városi önkormányzat iskolánkat kérte föl. A 65. évforduló alkalmából szerettünk volna egy emlékezetes és méltó ünnepi műsort adni.

Keserűné Ébner Tünde tanárnő 16 lelkes ifjúval (a NYELV - SZÍN - TÉR Anyanyelvápoló tehetségműhely tagjaival) már hetek óta készült, és a Kormos kövek című műsor tanárnő egyéni ötletei és koreográfiája alapján született.

Nemzeti ünnepünkön az istentiszteletet és a koszorúzást követően a Vigadóban emlékeztünk a forradalom hőseire. Dr. Kovács Tibor alpolgármester úr ünnepi beszéde után diákjaink léptek a Vigadó színpadára. Szép énekek, erőteljes szavalatok és beszédek, finom gitárjáték, csendesítő keresztállítás repítette végig a megemlékezőket a forradalom első napjától a küzdelem elfojtásáig.

A diákok a műsor végi főhajtást követően kitűnő színházi előadások után járó tapsot kaptak. Büszke vagyok diákjainkra, a műsor ötletgazdájára és rendezőjére, Tünde tanárnőre, de azokra a kollégákra is, akik fontos háttérmunkát végeztek (készítették a kellékeket).

 

Álljon e beszámoló végén azok neve, akik számomra a nap hősei voltak.

A műsort összeállította és rendezte, a diákokat felkészítette: Keserűné Ébner Tünde tanárnő

A dalokat kísérte, és az éneklő diákot segítette: Bögös Jenő iskolalelkész, hitéleti igazgatóhelyettes.

A Kormos kövek műsor résztvevői: Bernáth Ibolya, Dobrai Bence, Gyökeres Adrián, Horváth Virág, Kanalas Vivien, Kovács Márk, Laska Katrin, Máté Viktória, Mátyus Boglárka, Sándor Brigitta, Simon Éva (ének), Táborosi Emese, Takács Evelin, Takács Tímea, Újvári Lara, Varga Anna.

A műsor kellékeit készítették: Farkas-Csonka Brigitta, Furkó Andrea és Törös Ervin kollégák.

Toldi Attila igazgató

GALÉRIA