Gourmet fesztiváloztunk!

2016. május 19., 07:58

A„Tehetségfejlesztés és ismeretgazdagítás a gasztronómia tárgykörében”,NTP-SZTG-15-0008 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett  tehetségprogram keretében 2016. május 12-13-án lehetőségünk volt Budapestre látogatni és részt venni a hazai gasztronómia egy jeles eseményén a „Gourmet fesztivál 2016.” elnevezésű rendezvényen.

A program során megismerkedtünk új trendekkel, ízelítőt kaptunk a szó legszorosabb értelmében a fesztiválon fellelhető ínyencségekből, ami főként a halakból és vadakból állt – igazodva az idei rendezvény jelmondatához, hogy „főszerepben a hal és a vad”. A finom ételek után mértékkel borkóstolásra is volt lehetőség (a 18. életévüket betöltött diákoknak).

A diákok részéről nagy volt az öröm akkor is, amikor egy-egy hírességgel találkoztak, pl. Pierrel a konyhafőnökből, Hamvas Zoltánnal, Bíró Lajossal.

A két eseménydús nap fáradalmait a tanulók a hosszú hétvégén pihenték ki. Köszönet a segítségért Hajdu-Ráfis Tamás tanár úrnak!

Tóth László szakoktató

Gourmet fesztiváloztunk!