A cukor professzionális felhasználása

2016. március 07., 13:30

Iskolánk vendége volt Erdős Hanna olimpiai és világbajnok mestercukrász az NTP-SZTG-15-0008 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett „Tehetségfejlesztés és ismeretgazdagítás a gasztronómia tárgykörében” tehetségprogram keretében.

Az áthelyezett munkanapon, 2016. március 5-én iskolánkat újból megtisztelte Erdős Hanna háromszoros olimpiai- és háromszoros világbajnok mestercukrász, aki a nap első részében a munkásságáról tartott előadást: életútjáról, eredményeiről, a versenyekről és a versenyzés világáról. Ezt követte a gyakorlati bemutató, melyet a diákok nagy lelkesedéssel fogadtak: megismerkedtek a különböző technikákkal, a cukorgobelin és cukorhímzés készítésével, valamint a kakaófestéssel.

Külön dicséretet érdemel a hallgatóság, akik fegyelmezett magatartásán az előadó is meglepődött; elmondása alapján ilyen talán még nem is volt pályafutása alatt.

Tóth László szakoktató

A cukor professzionális felhasználása