Regionális idegen nyelvi versmondó verseny az Illéssyben

2019. február 15., 14:18

Nagy öröm volt a számomra, hogy 2019. február 14-én sokan összegyűltünk a Nagykun Baptista Oktatási Központ Illéssy Sándor Szakgimnázium és Szakközépiskola Tagintézményében, hogy az általános iskolás fiatalok megmutassák felkészültségüket az angol vagy német nyelvben szerzett jártasságukról.

 

Az általános iskolás fiatalok egy nagyon szép, összetett feladatra vállalkoztak, ugyanis a nyelvtudás mellett az előadókészségüket is megvillantották, hiszen a művészet, ezen belül a költészet nyelvén szólaltak meg.

 

Amikor két éve elindítottuk az általános iskolásokat, az ott tanító kollégákat megszólító tehetséggondozó versenyünket, nem gondoltuk, hogy ebben is ilyen sikeresek leszünk. Számokban kifejezve: 6 település (Karcag, Kisújszállás, Kunhegyes, Kunmadaras, Tomajmonostora és Törökszentmiklós) 8 általános iskolájának 88 diákja érkezett az Illéssy Középiskolába.

Akkreditált Kiváló Tehetségpontként kiemelten fontosnak érezzük a tehetségek felismerését, tehetségterületük erősítését, ezért több tehetségműhelyt is működtetünk. A minőségi nyelvoktatásra történő törekvésünk kiemelt feladataink egyike, s ennek kifejeződése, hogy a Pécsi Tudományegyetem ECL vizsgaközpontjának vizsgahelyévé válunk pár héten belül. Ezzel intézményünk, a Nagykun Baptista Oktatási Központ helyben tudja biztosítani a felsőfokú oktatást választó gimnáziumi és szakgimnáziumi tanulóinak a belépőjegyek egyikeként szolgáló sikeres nyelvvizsga letételének lehetőségét.

 

Köszönöm az általános iskolai kollégák idegen nyelvi területen kifejtett tehetséggondozó és ezen versenyre felkészítő munkáját. Most tényleg nem a cél, hanem az út volt a fontos, mert a gyerekek okosabbak, bátrabbak lettek, mint a verseny előtt. Hálás szívvel köszönöm munkájukat!

 

A zsűri tagjai voltak, akik közül ketten az USA-ból (Észak-Karolina) érkeztek:

Német nyelvből: Szidey Szilvia, Törös Ágnes, Perneki Adél.

Angol (2-4. osztály) zsűrije: Szász Veronika, Varga Anikó, Keserűné Ébner Tünde és Alica Jones.

Angol (5-8. osztály) zsűrije: Duli Annamária, Csordás-Tán Eszter, Posztós István és Storm Frith.

 

Versenyünket támogatta az ELT Hungary Kft. könyvek felajánlásával és a Baptista Tehetségsegítő Tanács képviseletében Oros Róza elnök. Köszönöm az illéssys dolgozói közösség szervező és rendező munkáját is!

Toldi Attila igazgató

További képek az iskola facebook oldalán.

Regionális idegen nyelvi versmondó verseny az Illéssyben

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK