Mesterhármassal végeztek az Illéssy Őrangyalai

2019. április 24., 14:29

Idén harmadszor vett részt iskolánk csapata a Területi Katasztrófavédelmi és Elsősegélynyújtó Versenyen. Hónapok óta lelkes felkészülés előzte meg a versenyt. Az Őrangyalok csapat tagjai, Nagy Orsolya (9. B), Varga Anna (10. A), Ari Bence (12. I), Csillag József (10. B) és Garai Sándor (12. A) voltak. Rengeteg elméleti és gyakorlati órát töltöttünk együtt jó hangulatban, így a felkészülési idő végére igazi egységgé kovácsolódtunk. Nagyszerű csapatmunkában, fegyelmezetten versenyeztek diákjain. Ennek köszönhetően a katasztrófavédelmi versenyben sikerült a dobogó legfelső fokára állniuk és képviselni iskolánkat a megyei versenyen is. Mindemellett az elsősegélynyújtó versenyben második helyezést, összetett versenyben pedig a 13 csapat közül, a másodikok lettünk.

 

A megyei versenyre két nappal később került sor, színvonalas és igencsak nehéz rendvédelmi, tűzvédelmi, környezet- és fogyasztóvédelmi feladatokban kellett helyt állniuk a fiataloknak. Végül itt is sikerült a bronzérmet megszerezni. Külön dicséret illeti a csapatkapitányt, Garai Sándort, akit talpraesett, határozott felkészültségével szinte valamennyi állomásponton elismerést kapott. A megyei versenyen az elsősegélynyújtási feladatért különdíjban is részesültünk. Jövőre célunk az országos döntőig jutni, s úgy gondolom, részünkről ennek minden feltétele adott.

Köszönettel tartozunk a kisújszállási és karcagi tűzoltóállomás, illetve katasztrófavédelem munkatársainak, akik a gyakorlati feladatok elsajátításában segítségünkre voltak.

Borók-Varró Veronika felkészítő tanár

Mesterhármassal végeztek az Illéssy Őrangyalai