Élelmiszerismereti vetélkedő

2017. június 15., 12:52

A tanév vége felé a gazdasági és szolgáltató munkaközösség az élelmiszerismeret tantárgyat tanuló diákoknak számára 3 fordulós vetélkedőt hirdetett. Az első fordulóban élelmiszerismereti tablót kellett készíteni a csapatoknak, a második feladat pedig 100 pontos élelmiszerismereti teszt kitöltése volt. A harmadik fordulóban a csapatoknak különböző feladatokat kellett megoldaniuk, melyek során szükség volt a gyorsaságra és az élelmiszerek ismeretére.

A teljesség igénye nélkül a feladatok: sajtfelismerés kóstolóval egybekötve / tejkóstokó, fűszer szimatoló, cukor és lisztfélék felismerése / zöldség- és gyümölcskóstoló.

A verseny meghirdetésekor ajánlottunk néhány irodalmi anyagot is a versenyzők figyelmébe, amely valamilyen módon kapcsolódtak az élelmiszerkehez, ennek a számonkérése a harmadik fordulón történt.

A versenyre 10 csapat jelentkezett, melyek 2-3 főből álltak. A verseny vége nagyon szorosra sikeredett. Az első három helyezett között csupán 1-1-1 pont különbség volt.

3. helyezést ért el: az Almák csapata: Szeremi Anett, Auer Gabriella, Hudák Anita 10. D osztályos tanulók. Eredményük 52 pont.

2. helyezést értek el a Zacskós leves elnevezésű csapat: Monoki Imre, Szajkó Márk 9. A osztályos tanulók. Eredményük 53 pont.

1. helyezést értek el az Eperkék csapata: Fadgyas Adrienn, Majoros Anna9. A osztályos tanulók. Eredményük 54 pont.

A jó hangulatú és érdekes versenyen sikerült új megközelítésbe helyezni az élelmiszerismeret tantárgyat. Minden csapatnak gratulálunk!

Tóth László szervező-tanár

Élelmiszerismereti vetélkedő