Dobogón az Őrangyalok

2018. április 21., 10:23

2018. április 6-án került megrendezésre a Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Vöröskereszt közös szervezésében lebonyolított Területi Katasztrófavédelmi és Elsősegélynyújtó Verseny.

A versenyen iskolánk is képviseltette magát öt tanulóval. Az Őrangyalok csapatát a szociális gondozó lányok közül Piroska Szintia, Matuszka Henrietta, a szakgimnazista Vadász Vivien, és két talpraesett fiú, Lakatos Alexander és Berczi Attila alkotta.

Szorgalmas felkészítési időszak előzte meg a versenyt, mind elméleti oktatással, mind pedig gyakorlati feladatokkal készültünk. Külön köszönet jár Törös Ervin kollégánknak, aki lehetőséget teremtett a Tűzoltóságon tapasztalatszerzésre, melynek meglett az eredménye, hiszen a versenyen a legjobb időeredménnyel teljesítette a két fiú a tűzoltási feladatot. Több mint 10 akadálypályán kellett a fiataloknak számot adniuk tudásukról: tesztek, elsősegélynyújtó feladatok, tájolási, tájékozódási kérdések várták a gyerekeket, de állták a sarat, és fáradhatatlanul meneteltek előre.

A 17 csapat közül végül sikerült az összesítésbe az V. helyet megszerezni, de ennél is nagyobb örömöt jelentett, hogy az elsősegélynyújtó versenyen a dobogó III. fokára állhattak fel.

Ezúton is szívből gratulálunk nekik és jövőre tapasztalatokkal gazdagodva újból megmérettetjük magunkat!

Borók-Varró Veronika és Borók Imre felkészítő tanárok

Dobogón az Őrangyalok