Bibliaismereti és Gasztronómiai Verseny Tapolcán

2018. március 17., 09:56

Hagyománnyá nemesedett, így már 5. alkalommal vettünk részt a baptista középiskolák országos versenyén a címben megjelölt két témakörben. A vetélkedő rendezője a tapolcai Széchenyi István Baptista Középiskola volt, így a Balaton-felvidéken töltöttünk két napot (március 13-14.). Szálláshelyünk, a Hotel Pelion szolgáltatásai igencsak elnyerték tanulóink tetszését.

Zömében ifjonc, „elsőversenyes” szakgimnazista tanulók alkották a vendéglátós csapatot: Bakó Bianka és Darvas Dorina (szakács), Fadgyas Adrienn és Majoros Anna (pincér), Nédó Szintia és Bakó Dorina (cukrász).

Célunk a versenyrutin megszerzése volt.

A bibliaismereti versenyrészben két tapasztalt diákunk, Gergely Zita és Kovács Ibolya szerepelt, s korábbi egy ezüst- és három aranyérmük mellé most a harmadik éremfajtát gyűjtötték be, nagyon szoros versenyben. 

A nyolcfős csapat felkészítő tanárai voltak: Bögös Jenő, Hajdu-Ráfis Tamás és Tóth László.

Köszönjük a verseny szervezőinek a színvonalas rendezést, a vendégszeretetet, a Tavasbarlang nyújtotta élményt. Gratulálunk a házigazda csapatnak a győzelemhez, s feledhetetlen utat kívánunk Jeruzsálembe és Izrael egyéb szent helyeire!

Toldi Attila igazgató

Bibliaismereti és Gasztronómiai Verseny Tapolcán