Reformáció 500 – történelemverseny középiskolák számára

2017. december 09., 13:57

Iskolánk a Reformáció 500. évfordulójának tiszteletére az általános iskolák megmérettetése után megrendezte középiskolások számára is tehetséggondozó versenyét. A versenyfelhívást valamennyi baptista középiskolának eljuttattuk. A versenyt két fordulóban rendeztük meg; az első, írásbeli fordulóban szerepeltek történelmi, irodalmi és bibliaismereti feladatok is. Az írásbeli fordulóból a legjobb eredményt elérő hat csapat jutott tovább a szóbeli fordulóba. A 2017. december 2-án megrendezett döntőben a csapatok változatos feladatok során bizonyíthatták, hogy alaposan megismerték a reformáció előzményeit, irányzatait és nagy alakjait.

Minden csapat remekül szerepelt, ezért külön is köszönjük a résztvevő tanulók és az őket felkészítő pedagógusok áldozatos munkáját. A zsűri (Fekete Tamás András zsűri elnök, Bögös Jenő iskolalelkész, Piller Adrien és Szidey Szilvia) nehéz helyzetben volt, mert a verseny végén két csapat között pontazonosság alakult ki, ezért megosztott első helyezést hirdettünk ki.

 

Eredmények:

I.     helyezett:

Főnix csapat a Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskolából. Tagjai: Monoki Klaudia, Ujlaki Rebeka, Monoki Barbara. Felkészítő tanár: Cserős Imre,

12. I csapat az Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskolából. Tagjai: Nagy Imre, Acsádi Zsolt, Cs. Nagy István. Felkészítő tanár Perneki Adél.

II.   helyezett: Euro csapat az EURO Baptista Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskolából. Tagjai:Kozma Tímea, Király Réka, Csontos Áron. Felkészítő tanárok: Rakovits Árpád és Bajkánné Balogh Marianna.

III. helyezett: Sziklazúzók csapat a Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskolából. Tagjai: Kiss Tamás, Turzó Renáta, Zuró Máté. Felkészítő tanárok: Dr. Biri Sándorné és Birtáné Karádi Erika.

 

Gratulálunk valamennyi résztvevő diáknak és felkészítő tanáraiknak, számunkra is megtiszteltetés volt e verseny megszervezése, melyet kedves partneriskoláink tettek örömtelivé.

 

Szidey Szilvia

tehetséggondozó munkaközösség-vezető

Reformáció 500 – történelemverseny középiskolák számára