Futsal – ezüstérem

2019. december 05., 07:44

2019. december 3-án a karcagi sportcsarnokban rendezték a VI. korcsoport futsal diákolimpia megyei elődöntőjét, melyen iskolánk csapata is részt vett.

A sorsolás után úgy gondoltuk, hogy a legnagyobb küzdelem az első mérkőzésen vár ránk, ugyanis a Karcagi SzC Varró István Szakgimnázium és Szakközépiskola csapatával kerültünk össze, akik az előző években ebben a sportágban sikeresen szerepeltek. Diákjaink lendületes, látványos, sportszerű játékkal 3:1-re megnyerték a meccset. A második mérkőzést a Szentannai Sámuel Középiskola focistáival játszottuk. Sajnos az utolsó percekben ellenünk ítélt szabadrúgásból kapott góllal 3:2-re alulmaradtunk. Ahhoz, hogy éremmel térjünk haza, az utolsó mérkőzésen a Karcagi Nagykun Református Gimnázium csapata ellen győznünk kellett, így léptünk pályára. Viszont az ellenfelünk sem mondott le a győzelmi esélyükről. Sőt! Hosszú percek teltek el gól nélkül, mire megszületett az első. A Refi lőtte: 1-0. A középkezdés utáni első támadásból viszont mi lőttünk gólt: 1-1. Ez a forgatókönyv megismétlődött; 2-1, majd szinte rögtön 2-2. És még egyszer megismétlődött; 3-2 és  3-3. Ez lett a végeredmény. A versenykiírás értelmében büntetőkkel kell eldönteni a meccset. A büntetőpárbajt 3-2-re megnyertük, így másodikak lettünk. 

Gratulálok az eredményhez és a sportszerű játékhoz!

A csapat tagjai: Lázók Szabolcs, Vas Márkó, Szabó János, Oláh Kristóf, Szujó József, Tasi Dávid, Varga Csaba, Burai Dezső Armand, Kovács Zoltán és Oros Péter                           

Keserű Sándor testnevelő tanár