3 TusaTorna 2018

2018. június 05., 12:57

A 3 TusaTorna elnevezésű kétnapos vetélkedőt 2018. május 25-26-án rendezték Tiszafüreden. Iskolánkat Bernáth Ibolya, Nagy Szabina, Varga Anna 9. A osztályos tanulókból álló csapat képviselte a részben természettudományi, részben sport viadalon. Ők így emlékeznek a versenyre:

1. nap:

„Amikor megérkeztünk, felállítottuk a sátrat. Ezután került sor a verseny ünnepélyes megnyitójára és a ránk váró feladatok ismerésére. Péntek délután nagy izgalommal kezdtünk hozzá a versenyhez. 8 állomáson a növény- és állatvilághoz kapcsolódó kérdésekből álló érdekesebbnél érdekesebb feladatokat kellett megoldanunk (pl. madárhangokat vagy állatok koponyáját felismerni, madárodút összeállítani). Sok hasznos információval és élménnyel gyarapodtunk. Vacsora után csapatépítő játékokkal igyekeztek segíteni a szervezők a különböző iskolákból érkező diákoknak ismerkedni. Nagyon szórakoztató volt!”

2. nap:

„Reggeli után kerékpár- és futóversenyen kellett pontokat gyűjteni csapatunk számára. A 12 km kerékpározás után 6 km futás volt a versenytáv. Ebéd után volt az eredményhirdetés, melyet fáradtan, de boldogan vártunk. Nagy örömünkre 2. helyezettek lettünk! Szívesen részt vennénk jövőre is a 3 TusaTorna versenyen!”

Keserű Sándor osztályfőnök

3 TusaTorna 2018