Az újrahasznosítás jegyében

2019. április 30., 15:21

Immár 3. alkalommal rendeztük meg fenntarthatóság-környezettudatosság témanapunkat, melynek középpontjában idén a különféle hulladékok újrahasznosítása állt.

A program megvalósítását az Ökologistic Alapítvány két fantasztikus munkatársa, Vészity Kata és Papp Helga segítette. A napindító előadásuk remek ráhangolódás volt a további programokra: megismerkedhettünk a PET Kupa akcióval, melynek során PET hajókkal PET kalózok a Tisza egyes szakaszait tisztítják meg a sok szeméttől. Az erről készült dokumentumfilmet mindenkinek szívből ajánlom figyelmébe:

 

 

Papp Helga drámapedagógus személyiségfejlesztő, közösségépítő játékaival segítette, hogy a résztvevő diákok jobban megismerhessék saját magukat és társaikat. Ez azért is volt fontos számunkra, mert az Erdélyből érkezett négyfalui testvériskolánk diákjai is részt vettek a programokon.

A csoportok forgószínpadszerűen, különböző helyszíneken, értékes használati tárgyakat, ékszereket készítettek; többek között PET palackokból puff ülőke, aludoboz nyitófüléből karkötő, kulcstartó, farmernadrágból tolltartó, ékszer, műanyagkupakokból kép, s végül Vészity Kata irányításával Upcycling technológiával 3 darab kültéri játék készült, melyből egyet a helybeli Kádas György Óvoda szeretettel fogadott, a többit pedig az alapítvány eljuttatja egy vidéki rászoruló tanodába.

 

Bízom benne, hogy a mai napon is sikerült erősíteni tanulóink egyéni felelősségvállalását a környezetvédelem terén, s azonosulni tudnak a mai nap mottójával: „Nem létezik hulladék, csak értékes nyersanyag.”

Galambos Orsolya tanárnő

Az újrahasznosítás jegyében