Kreatív tehetségműhely

2017. június 12., 08:00

Iskolánkban a 2. félévben valósult meg a Tehetségek Magyarországa (EFOP-3.2.1.-15-2016-00001.) pályázat keretén belül kreatív élményműhely és kézműves szakkör. A program célja a tanulók művészeti és kézműves ismereteinek bővítése, gazdagítása volt, kézügyességük fejlesztése origami hajtogatás, gipszöntés, díszítés, gyöngyfűzés, grafikai, valamint festészeti alapok elsajátításásval.

A tanulók egyéni személyiségjellemzői fejlődni tudtak a tevékenységek során, és lehetőséget kaptak önmaguk megismerésére és az önmegvalósításra. A megszerzett képességeiket pedig szakközépiskolai tanulmányaik során kamatoztatni tudják majd, így a társadalmi hasznosulás is megvalósul. 

A tanulók feltöltődését, pihenését szolgáló szabadidős, lazító programelemként a mezőtúri Badár-emlékház és műhely meglátogatását ütemeztük be a program végére. A Badár-emlékházban a remekművek megtekintésén túl meglátogattuk a fazekasműhelyt és egy színvonalas bemutató előadáson vettünk rész, ami a diákokat lenyűgözte. Néhány diák vállalkozott arra, hogy a korongozás technikáját kipróbálja, s tárgyiasult alkotást hozzon létre.

Duli Annamária projektvezető 

Kreatív tehetségműhely