Erdélyi diákokat fogadtunk

2016. március 25., 13:04

2016. március 16-án este érkeztek meg hozzánk az erdélyi testvériskolánk diákjai és tanárai. Csütörtökön együtt elutaztunk Debrecenbe, ahol megnéztük a Déri Múzeumot, a MODEM múzeumot és a nagytemplomot. Mindenkinek nagyon tetszettek a múzeumok, nagy érdeklődéssel hallgattuk végig az idegenvezetőket. Később ellátogattunk az egyetemre, és megnézhettük a Nagyerdőt és a stadiont is.

Pénteken délelőtt Toldi Attila igazgató úr bemutatta a négyfalusi diákoknak iskolánkat, majd együtt átsétáltunk a Vigadóba főpróbára, mert szombaton felléptek a boricások az I. Országos Baptista Ki Mit Tud?-on. Délután a csapatnak lehetősége nyílt, hogy elmenjünk a Kumánia Hotel és Gyógyfürdőbe. Erdélyi barátaink nagyon jól érezték magukat a meleg vizes fürdőben. Este búcsúvacsorán vettünk részt, ahol elköszöntünk egymástól, majd egy vacsora utáni búcsú bulival tértünk nyugovóra.

Szombaton a boricások táncával kezdődött meg a kulturális seregszemle, ahol először láthatta a kisújszállási közönség az egyetlen fennmaradt csángó férfitáncot. Természetesen nagy sikerük volt.

Barátként búcsúztunk el egymástól, s a jelentős távolság ellenére is tartani fogjuk a kapcsolatot.

Kerekes Réka 12. A osztály

Erdélyi diákokat fogadtunk