Könyvtári mozaik

2019. január 23., 07:47

A tanév első felében mozgalmas volt az élet az iskolai könyvtárban. Több írásbeli vetélkedő feladatát oldották meg az érdeklődő, kutatni szerető diákok. Öröm volt látni, hogy szeretik a tanulók az ilyen kihívásokat!

Október hónapban a városi könyvtár „A zene mindenkié” című feladatlapját tölthették ki az érdeklődők, kapcsolódva 2018 – A zene éve Kisújszálláson programok rendezvényeihez. A feladatlap kérdései által különböző zenei korszakokat, zenei stílusokat, fogalmakat ismerhettek meg.

A sikeres megoldásért Lipcsei Alexandra (10. A), Deli István Bálint (10. A), Nánási Anikó (11. B), Fodor Eszter (13. A) osztályos tanuló könyvjutalmat vehetett át.

Novemberben a tudományokról, tudósokról lehetett feladatlapot kitölteni „Barangolás a tudomány világában” címmel, melyet a tudomány napja alkalmából állított össze a városi könyvtár. Hasznos időtöltésnek bizonyult a könyvtári könyvek és az internet segítségével a tartalmas feladatlap megfejtéseit keresgélni.

A feladatlap megfejtői Ressinka József (11. B), Balogh Nóra és Lakatos Evelin (10. A), Nagy Sándor (9. B), Fodor Eszter (13. A), Szabó János és Pardi Sándor Patrik (9. D), Sipos Anett Virág, Csizi Zoltán, Nánási Anikó, Nagy Dzsenifer (11. B) tanulók voltak, akik munkájukért egy-egy szép könyvet vihettek haza.

Decemberben Mátyás király emlékévéhez kapcsolódva iskolai vetélkedőt hirdettünk. A feladatok Mátyás király életéhez, családjához és uralkodásának fontos eseményeihez kapcsolódtak. Az eredményhirdetés február hónapban lesz.

A könyvtár állománya új könyvekkel gyarapodott az elmúlt év végén. Tanuláshoz, szórakozáshoz kapcsolódó könyvek beszerzése történt meg. A könyvek már kölcsönözhetők a könyvtár nyitva tartási idejében.

Piller Adrien könyvtáros-tanár

Könyvtári mozaik