Emlékezés és ismeretszerzés játékosan

2018. március 21., 08:49

„A nagy március nagy

Ifjúságának örökösei,

  A szabadságot, amit ők kivívtak,

  Nektek kell békében megőrzeni!”

                                        (Bartók Lajos)


2018 februárjában írásbeli vetélkedőre hívta az érdeklődőket az iskolai könyvtár, melynek tematikája az 1848-as forradalomhoz és az azt követő szabadságharchoz kapcsolódott. A játékos feladatokat megoldók mélyebben megismerkedhettek a magyar történelem egyik legnagyobb sorsfordító időszakával, az abban résztvevő személyekkel.

Az egyik feladat a városunkhoz kötődő Illéssy-család tagjairól – Illéssy Sándorról és Illéssy Jánosról – szólt, akik aktívan részt vettek az 1848/49-es eseményekben. A keresztrejtvény, a képfelismerő feladat, a totó kérdései, a betű- és képrejtvények nemcsak történelmi búvárkodást igényeltek, hanem irodalmi, képzőművészeti és zenei ismeretekhez is juttatták azt a 28 versenyzőt, akik határidőre elkészültek a megoldással. A legtöbb pontot szerző 6 diák oklevelet és könyvjutalmat kapott, 10 tanuló emléklapot és könyvjutalmat, 12 fő pedig emléklapot és tárgyjutalmat vehetett át az iskola ünnepi megemlékezésén.

A könyvjutalmak egy részét Kisújszállás Város Önkormányzata ajánlotta fel, melyet ezúton is tisztelettel megköszönünk. Minden versenyző munkájához gratulálok!

Piller Adrien iskolai könyvtáros

Emlékezés és ismeretszerzés játékosan