Nyitott istentisztelet Mező Misivel és Steiner Józseffel

2019. március 19., 08:50

A tanév során intézményünkben általában két iskolai istentiszteletet szervezünk. Március 17-én az idei második istentiszteletet tartottuk meg, melyen dr. Steiner József, a Baptista Szeretetszolgálat missziói igazgatója és Mező Misi, a Magna Cum Laude énekese volt a vendégünk.

Az istentiszteletre nem csak az iskola diákjai és dolgozói voltak hivatalosak, minden érdeklődő előtt nyitott volt az alkalom, így a társintézményekből, a városból és a helyi baptista gyülekezetből is voltak látogatóink.

Bögös Jenő, hitéleti igazgatóhelyettes azzal nyitotta meg az alkalmat, hogy nyissuk ki szívünket (elménket) Isten szeretete előtt. A könyv, az esernyő és az elme akkor hasznos, ha kinyitjuk – hangzott a bevezető gondolatok mottója.

A következőkben dr. Steiner József tett fel néhány kérdést Misinek megtérésével, hitével, teológiai tanulmányaival kapcsolatban. A beszélgetést Misi énekei színesítették.

Dr. Steiner József bibliai üzenete a lelki gyógyulás lépéseiről szólt: Isten ígéretet tett nekünk arra, hogy „meggyógyítja a megtört szívűeket, és bekötözi sebeiket” (147. Zsoltár 3. vers). Mi a részünk ebben a folyamatban? A lelki betegségünk beismerése, a megbocsátás, a rossz gondolatok felülírása jókkal és az előre tekintés.

Ezúton is köszönjük dr. Steiner Józsefnek és Mező Misinek, hogy elfogadták meghívásunkat, jelenlétükkel, gondolataikkal, személyes megtapasztalásukkal, énekeikkel gazdagítottak bennünket!

Bögös Jenő, hitéleti igazgatóhelyettes

Nyitott istentisztelet Mező Misivel és Steiner Józseffel