Karácsonyi szeretetvendégség

2018. december 28., 10:59

„Maradjatok meg ebben az én szeretetemben”

/János evangéliuma 15,9/

 

Az év utolsó tanítási napjának utolsó órái már az ünnepi ráhangolódás jegyében teltek az Illéssy-iskolában. Az utolsó órákra szóló becsengő után az iskolarádióban felhangzott a mindenki által jól ismert „Menyből az angyal…”, és ez a hívó szó minden diákot és tanárt a tornaterembe vezetett.

Sokan voltunk és fegyelmezettek. Először Toldi Attila igazgató úr szólt az ünneplőkhöz, beszédében ismertette az elmúlt hónapok eseményeit, és kiemelte a különböző versenyeken eredményesen szereplő tanulóinkat. Majd meghallgattuk Ady Endre Karácsonyi rege című versét, Szabó Gyula feledhetetlen tolmácsolásában. A vers után a jelenlévők Bögös Jenő hitéleti-nevelési igazgatóhelyettes karácsonyi gondolatait, és áldását hallgatták meg. Végül Varga Anna 10. A osztályos tanuló mondott verset, Bernáth Ibolya 10. A és Bognár Andrea 9. D osztályos tanulók közös verses-énekes produkciója pedig tovább emelte az ünnep meghittségét.

Garai Sándor, a diákönkormányzat elnöke köszöntötte a jelenlevőket, és megköszönte azokat az adományokat, amelyet a diákönkormányzat kezdeményezésére a kisújszállási állatmenhelynek gyűjtöttek.

A rendezvény zárásaként a 11. A osztályos szakgimnáziumi tanulók által készített mézes süteményt és forró teát fogyaszthattak az iskolánk diákjai, majd meghitt beszélgetés után kezdték meg a tanulóink a megérdemelt téli szünetet.

Néhány illéssys munkatárs (Duli Annamária, Farkas Zoltán, Hajdu-Ráfis Tamás, Toldi Attila, Tóth László) és diák december 22-én este a városi karácsonyi hangverseny hallgatóságát várta a Vigadónál mézes süteménnyel, forró csokoládéval és az elmaradhatatlan krampampulival.

Tóth László igazgatóhelyettes

Karácsonyi szeretetvendégség