Ismét fenntarthatóság-környezettudatosság témanapot tartottunk

2018. május 03., 11:11

Szakgimnáziumi osztályaink részére 2018. április 27-én immár második alkalommal rendeztük meg a fenntarthatóság-környezettudatosság témanapot.

A nap folyamán tanulóink felfrissítették eddigi tudásukat e témában, s bízunk benne, hogy sok új ismerettel is gazdagodtak a különböző feladatok megoldása alatt. Többek között érdekes előadást hallhattak a víz körforgásáról Keserű Sándor tanár úr tolmácsolásában, aki kiemelt figyelmet fordított a túlfogyasztás és a felelőtlen felhasználói magatartás követelményeire.

Kipróbálhatták ügyességüket a hulladékok szelektálásánál, tesztelhették tudásukat a komposztálás folyamatában, kreativitásukat tehették próbára a PET-palackok madáretetőként való újrahasznosításakor. A munkaremekeket élelemmel megtöltöttük, majd az udvaron közösen elhelyeztük, s örömmel figyeltük, ahogy a kis madárkák birtokba veszik őket.

Bízunk benne, hogy a környezettudatosabb magatartás nemcsak ezen az egy napon mutatkozott meg diákjaink gondolkodásmódjában, hanem jövőbeni cselekedeteiket is e szemléletmód fogja irányítani majd.

Ari Katalin és Galambos Orsolya tanárnők

Ismét fenntarthatóság-környezettudatosság témanapot tartottunk