Hálaadó istentisztelet

2018. december 05., 13:13

November 23-án délután megálltunk egy rövid időre, hogy hálára hangolódjon a szívünk. Ebben az órában nem Black Friday akcióira vártunk, hanem Pintér Béla keresztyén énekes lelkünket megszólító és megérintő dalaira. Korábbi gyakorlatunktól eltérve nem gyűjtöttük össze, miért is vagyunk hálásak, hanem maga az iskolai istentisztelet irányította figyelmünket arra, hogy miért is lehetünk hálásak: Jézus Krisztus személyéért, aki Isten szeretetét hozza közel hozzánk.

Bögös Jenő hitéleti igazgatóhelyettes bevezető gondolatai után örömmel hallgattuk Béla lendületes, élettel teli dalait. Előadott néhány olyan dalt is, ami a diákok kérése volt, melyeket nagyon szeretnek hallgatni. Ilyen volt pl. Hazamegy a vándor, illetve az alkalom végén Az én Istenem című dal. Ezeket többen együtt énekelték az előadóval. A dalok között az énekes megosztott néhány részletet életéből, melyekben megtapasztalta Isten szeretetét és jelenlétét.

A dalok között Bögös Jenő iskolalelkész Dávid király életén keresztül világított rá, hogy akkor is lehetünk hálásak, amikor nagyon rossz életkörülményben vagyunk benne. Ennek a feltétele, hogy tudjuk Isten irántunk való szeretete örök és változhatatlan, melyet Jézus Krisztusban mutatott meg, és általa írta bele a történelmünkbe kitörölhetetlenül.

Istentiszteletünket a Kossuth-iskola 6. osztályos diákjai is meglátogatták, akik lelkesedéssel kapcsolódtak be két dal erejéig annak koreográfiájába is.

Bögös Jenő iskolalelkész, hitéleti-nevelési igazgatóhelyettes

Hálaadó istentisztelet