Tanévnyitó az Illéssyben

2019. szeptember 03., 13:09

Különleges tanévkezdés két évnyitóval. Reggel nyolc órakor a Himnusz közös éneklése után Bögös Jenő, a Kisújszállási Baptista Gyülekezet és az iskola lelkipásztora, hitéleti-nevelési igazgatóhelyettese szólt a diákokhoz és kért áldást az új tanévre. Toldi Attila igazgató úr ünnepélyes tanévnyitó beszédéből idézünk néhány gondolatot.

„Ha a 2019/2020-as tanévünket jelzővel szeretném illetni, akkor az ünnepi vagy 50. évfordulós jelzőt használnám. Igen, félévszázados lett iskolánk, először 1970. szeptember 1-jén kezdődött meg a tanítás. […]

A nagy intézményünknek, a Nagykun Baptista Oktatási Központ Általános Iskola, Középiskola és Kollégiumnak az Illéssy az egyik központja. 371 fő sorakozott most föl […], s szeretnénk a mindegyikőtökben meglévő értéket, érzelmi intelligenciát és társas készséget továbbfejleszteni, hogy sikeres emberré váljatok.Eredményeket csak összekapaszkodva tudunk elérni, tehát együtt!

 

Tamási Áron arra tanított minket: „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne”. Számotokra és számunkra az iskola meghatározó élmény, úgymond egy második otthon, élethossziglani tapasztalat. Mi változott nyáron ebben az otthonban? Megszépült a könyvtár épülete, néhány tantermünk festéssel, parketta-felújítással megújult a főépületben és a Réziben egyaránt. A főépületben kézszárítókat szereltünk fel a tanulói mosdókban, felújítottuk a térfigyelő rendszerünket, és a kapu beengedő szerkezete is kicserélődött. Padokat festettünk, virágosítottunk, hangszórót cseréltünk az udvaron, hogy jobban szóljon az iskolarádió, és még sok-sok apróságot elvégeztünk. Vigyázzatok a környezet szépségére, tisztaságára, hiszen értetek van minden!

 

Épségben, élményekben gazdagodva, teljes létszámban hazatért Lengyelországból az a 24 tanuló, akik közül többen is életük legjobb kirándulásaként tartják számon a kint töltött időt.

Örömmel adom mindenki tudtára, hogy iskolánkban októbertől nyelvvizsgát lehet tenni angol és német nyelvből, erről tájékozódni lehet a honlapunkon. 2020-tól már csak azok jelentkezhetnek a felsőoktatásba, akiknek B2-es szintű nyelvvizsgájuk van, és legalább egy tantárgyból sikeres emelt szintű érettségi vizsgát szereznek.

 

A kilencedikesen és a dolgozókon már látható az összetartozásunk új jele, a lányokon, tanárnőkön az illéssys logós sál, a fiúkon, férfiakon a nyakkendő. Ezen öltözék-kiegészítők – állítólag – szerencsét hoznak a vizsgákon is. A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen kiemelkedő eredményt elérő végzőseink – a tavalyi évhez hasonlóan – ismét bőkezű jutalomra számíthatnak.”

 

Igazgató úr a továbbiakban bemutatta a tantestület új tagjait, majd mindenkinek jó egészséget, ki­tar­tást és jókedvet kívánt. Isten áldását kérve megnyitotta az 50. évfordulós, ünnepi tanévet.

Tóth László igazgatóhelyettes

Tanévnyitó az Illéssyben