Szakmunkásavató: elismerések és állásajánlatok

2017. június 12., 08:04

Ünnepélyes keretek között vehették át végzős szakmunkástanulóink bizonyítványaikat június 2-án a Vigadó nagytermében megrendezett szakmunkásavató rendezvényünkön. Az ünnepség nyitányaként Monoki Imre tanulónk és Bacskai Boglárka leendő tanulónk gyönyörű néptáncában gyönyörködhetett a közönség.

Toldi Attila igazgató úr nyitóbeszédét követően iskolánk nyugalmazott igazgatója, Gortva Imre magyar–történelem szakos tanár úr vette át – kívánságának megfelelően ünnepségünkön – vasoklevelét, melyet azok számára állít ki egykori felsőoktatási intézményük, akik 65 évvel korábban vették át diplomájukat.

Demeter Jánosné kuratóriumi elnök és Toldi Attila igazgató Illéssy Sándor-díj átnyújtásával ismerte el Illéssy Ádámnak az iskola fejlődéséért és fejlesztéséért végzett munkáját.

Illéssy Ádám iskolánk névadójának, városunk első polgármesterének ükunokája a mai napig ezer szállal kötődik iskolánkhoz, városunkhoz. Közösen őrizzük a múltat, melyek kifejeződnek többek között iskolánk nevében és szellemiségében. Illéssy Ádám személye élő kapocs a múlt, a jelen és a jövő között, múltunkat és jelenünket őrizzük meg az utókor számára. Kitartása, embersége, őseihez való ragaszkodása, helytállása, követendő példa lehet iskolai közösségünk és diákjaink számára.

Dr. Szél András aljegyző úr mondott köszöntőt, majd Szabó Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviseletében a megye, az ország gazdasága számára jelképesen átvette az ifjú szakembereket. Szász Veronika, a Baptista Szeretetszolgálat területi igazgatója a szeretet hangján kívánt sok boldogságot az ifjú szakmunkásoknak. Végzős diákjaink nevében Kelemen András, kitűnő eredményű gépi forgácsoló tanulónk búcsúzott az iskolától, diáktársaitól és a tanáraitól.

Ünnepségünkön 75 ifjú szakmunkás vette át szakmunkás-bizonyítványát, illetve a többek által igényelt Europass-bizonyítványt. Hat gazdálkodó szervezet jutalmakkal és állásajánlattal ismerte el a náluk töltött szakmunkásévek alatti teljesítményt.

A kisújszállási Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola szakmunkásavatója egyben a fizikai dolgozók ünnepe is, a tisztességes, az újításokon töprengő, a gondolkodó, s ezzel egyben a fejlődést, az emberi civilizációt előre vivő szakemberek dicsérete.

Toldi Attila igazgató

Szakmunkásavató: elismerések és állásajánlatok