Szakmai látogatás a Szociális Otthonban

2017. november 05., 23:14

 2017. október 13-án, pénteken –, babona ide vagy oda –, szerencsés napot tudhattunk a hátunk mögött. Iskolánk szeptemberben új, eddig ismeretlen területre merészkedett, amikor elindította a szociális gondozó és ápoló képzését. Új szak, új terep, új gyakorlati oktatás. Ennek keretein belül látogatást tettünk a Kisújszállási Térségi Szociális Otthon és Alapszolgáltatási Központban.

A kezdeti izgalmak hamar eloszlottak. Szívélyes fogadtatásban volt részünk Gonda Antalné igazgatónő személyében. Ezt követően az intézményvezető főnővér részletesen bemutatta az intézmény működését, jogi szabályozását, betekintést nyerhettünk a gondozottak mindennapjaiba, majd körbejártuk a 120 férőhelyes otthon valamennyi épületét

Izgalmakkal, új élményekkel és számos megfigyelési tapasztalattal tértünk haza, melyről természetesen a terepgyakorlati naplóban szemléletes feljegyzéseket is tettünk. Sok hasonló élménydús gyakorlati napot töltünk még itt a közeljövőben, ugyanis iskolánknak hosszú távú együttműködése vette kezdetét a Szociális Otthonnal.

Borók-Varró Veronika tanárnő

Szakmai látogatás a Szociális Otthonban