Kivilágos Kivirradtig Fesztivál – illéssys sikerekkel

2019. október 02., 11:27

Mindig várjuk városunk egyik legszínvonalasabb, sok embert megmozgató és idecsábító rendezvényét, és a főzőversenyt is, mely a tanév első szakács és cukrász megmérettetését is jelenti számunkra.

A főzőversenyen való részvétel az Illéssy-iskola számára mindig fontos. Bottlik Imréné és Kálmán Andrea szakoktató tanárnők felkészítésével Hudák Veronika, Major Ágnes és Major Tünde hegyaljai babgulyása ezüst minősítést érdemelt. Bernáth Ibolya, Hajnal Barbara és Szabó Lídia kunhalmok káposztája bronz minősítést kapott a neves szakemberekből álló zsűritől.

Az önkormányzat által meghirdetett rizses sütemények versenyére is beneveztünk: Bakó Dorina (11. évfolyam) indián rizslisztből készült Ártatlan rizsmámor tortája III. helyezést érdemelt. Felkészítője szintén Bottlik Imréné volt.

A nap egyik eseménye volt a cukrász artisztika rizsből program; Tóth László világbajnoki aranyérmes kollégánk irányításával készül Kisújszállás címere rizsből. A „türelemjátékba” sok illéssys diák kapcsolódott be néhány érdeklődő kisújszállási lakos mellett. A végeredményre azonban még várni kell…

Gratulálunk a Kisújszállási Művelődési Központnak a szervezéshez, és köszönet a több napos felkészülő munkában résztvevő illéssys diákoknak és felkészítőiknek.

S hogy ebben az évben mit csinált dolgozói közösségünk? A diákjaink mellé telepített sátornál mi is hegyaljai babgulyást főztünk, melyet töltött káposztával nyomatékosítottunk, desszertként pedig parázson készített kürtős kaláccsal jutalmaztuk magunkat. Jó hangulatú beszélgetésekkel egy remek napot töltöttünk együtt.

Toldi Attila igazgató

Kivilágos Kivirradtig Fesztivál – illéssys sikerekkel