Kivilágos Kivirradtig fesztivál – illéssys Szakmák udvarával és főzősikerrel

2017. szeptember 25., 13:59

A jó idő megérkezésének reményében vártuk már a fesztivált és főzőversenyt, s délután fél ötig kellemes időben telt városunk nagy érdeklődést kiváltó rendezvénye.

A pénteki előkészületek, a diákok, tanárok és kollégák által készített sok száz adag töltött és toros káposzta, és ugyanannyi meggyes, almás, túrós és káposztás rétes, a sátrak állítása, a padok, asztalok kihordása, díszítések jelentették. A munkák összefogója Lévai János és Hajdu-Ráfis Tamás tanár urak voltak. A négyféle rétes elkészítéséről Tóth László tanár úr és cukrásztanulóinkgondoskodtak.

Egész dolgozói közösségünk megmozdult, ugyanis ebben az évben – már a beiskolázási kampányunk nyitányaként felfogható – Szakmák udvara programot szerveztünk: tevékenykedtető formában bemutattuk szakmáinkat az Illéssy-útvelet kiváltó általános iskolásoknak, játékos sportfeladatokat hajtottak végre iskolánk udvarán és tornatermében, s mindennek a végén, utolsó feladatként vendégül láttuk az ifjakat a főzősátrunknál. Külön örömmel üdvözöltük a más városból (Karcag, Tomajmonostora) érkezett fiatalokat. 

A főzőversenyen való részvétel az Illéssy-iskola számára mindig fontos. Horváth Ferenc tanár úr felkészítésével Kerekes Réka, Kovács Ibolya, Nagy-pál Regina (13-14. A) káposztás ételvariációja bronz minősítést kapott a neves szakemberekből álló zsűritől. Oklevelük és ajándékkosaruk átvételekor nagyon szimpatikusan elmondták, hogy „Márta István tanár úr emlékének” ajánlják díjukat. Gladcsenkó Krisztina, Hudák Anita, Kósa Anna (11. D) szintén tisztességgel helyt álltak brassói káposzta ételükkel.

Gratulálunk, a Kisújszállási Művelődési Központ és Könyvtárnak a szervezéshez, és köszönet a több napos, fárasztó munkában résztvevő illéssys diákoknak és dolgozóknak.

Toldi Attila igazgató

Kivilágos Kivirradtig fesztivál – illéssys Szakmák udvarával és főzősikerrel