Kivilágos Kivirradtig Fesztivál – illéssys sikerekkel

2018. szeptember 23., 13:24

Mindig várjuk városunk egyik legszínvonalasabb, sok embert megmozgató és idecsábító rendezvényét, és a főzőversenyt is, mely a tanév első szakács és cukrász megmérettetését is jelenti számunkra.

A főzőversenyen való részvétel az Illéssy-iskola számára mindig fontos. Bottlik Imréné szakoktató tanárnő felkészítésével Molnár Vivien, Varga Anna és Várdai Veronika (10. évfolyam) tárkonyos bárányragu levese pirított grízkockával bronz minősítést kapott a neves szakemberekből álló zsűritől. Bakó Dorina, Kőrösi Balázs és Szekeres Máté rétegelt rakott káposztája gőzgombóccal különdíjat érdemelt.

Az önkormányzat által meghirdetett rizses sütemények versenyére is beneveztünk: Bakó Dorina (10. évfolyam) indián rizslisztből készült Ribizlis fekete rózsa tortája II. helyezést érdemelt, de megdicsérték az IlléSuli süti (laktóz- és cukor- és gluténmentes) süteményét is. Felkészítője szintén Bottlik Imréné volt.

Gratulálunk a Kisújszállási Művelődési Központnak a szervezéshez, és köszönet a több napos felkészülő munkában résztvevő illéssys diákoknak és felkészítőjüknek.

S hogy ebben az évben mit csinált dolgozói közösségünk? A diákjaink mellé telepített sátornál Tóth László kolléga vezényletével nagyon finom babgulyás készült, melyet nemcsak mi dicsértünk, hanem kedves vendégeink is. Jól éreztük magunkat, csak úgy…

Toldi Attila igazgató

Kivilágos Kivirradtig Fesztivál – illéssys sikerekkel