Karácsonyra hangolva

2017. december 24., 10:37

„Maradjatok meg ebben az én szeretetemben”

/János evangéliuma 15,9/

 

Mire jó a Lelki percek? Az év utolsó Lelki percek összejövetelén, amikor is az ünnepekről és a karácsonyvárásról volt szó, a pár részvevő embernek a fejéből egy isteni szikra pattant ki. Mi lenne, ha az év utolsó tanítási napján egy meglepetésszerű összejövetelt rendeznénk? Az elgondolásban partner volt az iskola vezetése és az elhatározást tett követte.

Az utolsó órákra szóló becsengő után az iskolarádióban felhangzott a Menyből az angyal…, és minden diákot és tanárt a tornaterembe irányítottak a szervezők.

Sokan voltunk és fegyelmezettek. Toldi Attila igazgató úr beszéde után a jelenlévők Bögös Jenő iskolalelkész szavait hallgathatták meg. A 9. osztályos cukrásztanulók az általuk készített mézes süteményt és forró teát kínáltak diáktársaiknak, amit szívesen fogyasztottak el. Majd meghitt beszélgetés után kezdték meg a tanulóink a jól megérdemelt téli szünetet.

Néhány illéssys munkatárs (Duli Annamária, Hajdu-Ráfis Tamás, Toldi Attila, Tóth László) és diák december 22-én este a városi karácsonyi hangverseny hallgatóságát várta a Vigadónál mézes süteménnyel, forró teával és az elmaradhatatlan krampampulival.

Tóth László szervező-tanár

Karácsonyra hangolva