Izraelben jártam

2018. december 12., 12:13

BIG nevezetű kórusunk és a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai egy 55 fős csoportot alkotva töltöttünk együtt hat feledhetetlen napot 2018. október 17-22. között Izraelben.

A Bibliában leírt és benne megjelenő helyekre látogattunk el, ahol meghallgattuk az adott hely történetét is, s idéztünk a Bibliából odaillő részeket. Hitindító és -erősítő, Isten szeretetét bemutató tanításoknak lehettünk részesei, amelyeket egy-egy dallal erősített meg kórusunk. Istent dicsérő, gospel dalokat adtunk elő, míg eközben arra törekedtünk, hogy éreztessük, érthetően közvetítsük a dalokat a hallgatóknak és Isten igéjére szomjazóknak. Angol nyelvű dalokat énekeltünk nagyrészben, de megjelentek a magyar gospel dalok is. Nagy örömmel fogadták és várták dal/zene formájában megjelenő buzdításainkat, és persze a tanításokat, bizonyságokat.

Megismerkedhettünk a „kóser” életmóddal, ami a zsidó nép számára megfelelő életvitelt jelenti, s az ottani nyelvvel, pénzzel, pénzhasználattal is sikerült összebarátkoznunk.

Remek hetet tölthettünk el Izraelben, rengeteg új dologgal találkozhattunk, ismerkedhettünk meg. Rengeteg élménnyel és tudással gyarapodtam!

Bernáth Ibolya 10. A osztályos tanuló

Izraelben jártam