EUROSKILLS Budapest 2018

2018. október 04., 17:26

2018. szeptember 26-28 között Magyarország rendezhette meg az EuroSkills-t, a Szakmák Európa-bajnokságát Budapesten. A SzakmaSztár versenysorozathoz hasonló rendezvény kiemelt szakmai jelentőséggel bír, hisz az életünkhöz szükséges szakmák szinte mindegyike képviseltetve volt e neves rendezvényen. A szervezésben oroszlánrészt vállaló Magyar Kereskedelmi és Iparkamara – gondolva a szakmai oktatás fontosságára és a tapasztalatszerzés lehetőségére – a magyarországi iskolák számára lehetőséget biztosított a rendezvény meglátogatására. Ehhez a kamara utazási lehetőséget, úti csomagot és ingyenes belépőt biztosított a látogatók számára.

Iskolánkból szeptember 28-án 47 tanuló és 3 kísérő tanár utazhatott autóbusszal Budapestre, hogy megtekintse a versenyt és a többi szakmai rendezvényt. Tanulóink nagy érdeklődéssel kapcsolódtak be a „Try a skill” szigetek (Próbáld ki készségeidet) érdekes feladataiba is.

A rendezvényen való részvétel lehetőségét és a szervezést ezúton is köszönjük a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának.

 Lévai János

gyakorlati oktatásért felelős igazgatóhelyettes

EUROSKILLS Budapest 2018