Becsengettek!

2017. szeptember 07., 13:00

2017. szeptember 1-jén ismét benépesült az Illéssy-iskola. A Himnusz után Toldi Attila igazgató úr köszöntötte a 18 nappalis osztály mintegy 374 felsorakozott tanulóját.

Bögös Jenő iskolalelkészünk az új tanévre áldást kért, majd a Bírák könyvéből (6,13) „Az Úr veled van, erős vitéz!” gondolatot kiemelve biztatta a diákokat, hogy a tanévből hátralévő 179 tanítási napban velük lesz az Úr.

Igazgató úr a beszéde első részében nosztalgiázott; a nyári szünetben történteket elevenítette fel, hogy 32 illéssys diák az Erzsébet-tábor programjával kezdte a nyarat Zánkán. Majd 12 vendéglátós diák Portugáliában az Atlanti-óceántól 100 méterre teljesítette az összefüggő szakmai gyakorlatát. Ugyancsak 12 diák a fémes szakmából Drezdában teljesítette a kötelező gyakorlat egy részét.  Közülük hárman minősített hegesztői papírral tértek haza, akiknek ezúton is gratulálunk. Igazgató úr beszédében kitért a tehetségműhelyekben való részvételre. Ennek köszönhette Nánási Anikó, hogy egy tablettel gazdagodott, 2 tanuló pedig 80-80 ezer forintos számítógépvásárlási-utalványt nyert, a Felfedezettjeink pályázaton.

A tanévet 3 új tanárnővel kezdjük. A magyar és történelem vonalon történő erősítés mellett az újonnan beinduló szociális gondozó és ápoló szak szaktanárát köszönthette az iskola diáksága.

Az évnyitó ünnepségen igazgató úr az Illéssy Alapítvány nevében átadta a diákság számára a nyáron beszerzett és üzembe helyezett kültéri fitnesz eszközöket.

Boldog tanévet kívánunk mindenkinek!

Tóth László tanár úr

Becsengettek!