Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Brankovics Lászlóné Tóth Teréz (1950. november 22. – 2022. december 31.) emlékére

Iskolánkat 1976. augusztus 21-e és 2009. október 28-a között segítette munkájával, és ez a 33 esztendő a hűség szép bizonyítéka. Gazdasági munkatársként mindig lelkiismeretesen és megbízhatóan végezte munkáját, és az évről évre növekvő feladatok teljesítésében a teljességre törekvés jellemezte. Olyan munkatárs volt, aki nem azzal segítette az igazgatók munkáját, hogy mindig egyetértett velük, hanem ha kellett, a maga finom modorában azt magyarázta el, hogy ezt vagy azt miért nem lehet, illetve, hogyan lehetne. A munkatársi, majd főmunkatársi cím adományozása 1994-ben, majd 1996-ban ennek a hozzáállásának is volt köszönhető.

Sok-sok emberrel dolgozott az iskolában, és mindenki úgy emlékszik rá, mint olyan segítőre, aki gyorsan törekedett szakszerű választ adni a problémákra. Hozzátartozott úgy az iskolánkhoz, mint azok a kövek, melyekből épült.

Márai Sándor írta: „Az életnek értéket csak a szolgálat adhat, amellyel az emberek ügye felé fordulunk.” Terike kiválóan szolgálta az iskolát, a közoktatást, és megtestesítette a Márai Sándor által definiált értéket.

Kegyelettel megőrizzük emlékét.

Toldi Attila főigazgató