Díszcsomagolási verseny Tatabányán

2017. március 22., 07:27

A tatabányai Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakgimnázium és Szakközépiskola fennállásának 40. évfordulója alkalmából 2017. március 20-án nyitotta meg egy hétig tartó rendezvénysorozatát; versenyt hirdetett cukrász, szakács, pincér, eladó szakmákban tanuló diákok számára.

Iskolánk az eladók versenyébe nevezett be, Csípő Sára (11. A) és Major Alexandra (12. A) által alkotott csapattal, melyre március 23-án került sor. Versenyfeladatuk díszcsomagolás volt. Az első fordulóban egy üveg, egy desszert és egy amorf tárgy csomagolása volt a feladat, míg a második fordulóban egy ajándékkosarat kellett elkészíteni. A feladatok végrehajtására 1-1 óra állt rendelkezésre. Minden szükséges kelléket a rendező iskola biztosított. Az elkészült versenymunkákat öttagú zsűri értékelte. Az értékelés főbb szempontjai a kreativitás, precizitás, anyagtakarékosság, színharmónia, esztétikusság volt.

Nagy izgalommal várták a versenyzők – Győrből, Siófokról, Budapestről –, milyen formájú üveg, desszert és amorf tárgy csomagolása vár rájuk. A legnagyobb izgalmat azonban az amorf tárgy jelentette, míg végül kiderült, hogy egy nyeles serpenyőt kell „díszruhába öltöztetni”.

Tanulóink nagyon ügyesen, precízen és kreatívan dolgoztak, melynek eredményeként 2. helyezést értek el, valamint elhozták a legszebb amorf tárgy csomagolása különdíjat is.

Gratulálunk lányok, és további sok sikert kívánunk!

Ari Katalin tanárnő

Díszcsomagolási verseny Tatabányán