Tájékoztató a szakképzési ösztöndíjakról végzett tanulóink számára

2017. június 04., 18:54

A Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjról szóló 252/2016. (VIII. 24.) Kormányrendelet 2. § (3) bekezdése így szól: „[…] az ösztöndíjra a tanulmányait lezáró szakmai vizsga vagy komplex szakmai vizsga utolsó vizsgarészének letételére – a tanév rendjéről szóló miniszteri rendelet alapján – meghatározott időszak végéig jogosult, amely időtartamot nem hosszabbítja meg a javító- vagy pótló vizsga időpontja.”

 

Iskolánk állásfoglalást kért a pontos értelmezés érdekében a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal Szakképzési Főosztály Támogatási Osztályától. A válaszuk és jogértelmezésük szerint: „Amennyiben a tanulók szakmai vizsgája 2017. május hónapban befejeződik, úgy az ösztöndíj folyósítása is május hónapig történhet.”

 

Kedves Fiatalok! A május havi ösztöndíjat mindenki számára időben átutaltuk, a szakmai vizsgák iskolánkban májusban befejeződtek, így bizonyítványotokkal a kezetekben szakképzett munkavállalókká váltatok. Bízom benne, hogy minél többen elhelyezkedtek, s így az eddigi szakképzési ösztöndíj helyett már jóval magasabb bért fog leendő munkáltatótok folyósítani számotokra.

Toldi Attila igazgató