Egy nap az egészség jegyében

2017. március 24., 08:42

Nagy örömünkre iskolánk 3 csapata jutott be a március 22-én megrendezésre került Egészséges életmód verseny döntő fordulójába.

Csapataink:

Tudatos Illéssysek: Gergely Zita, Major Alexandra, Molnár Nikoletta, Lipcsei Márk (12. A)

2plusz2: Csípő Sára, Vitárizs Kitti, Nánási Dávid, Szabó Ábel (11. A)

Egészséges életmód védői: Vadász Vivien, Garai Sándor, Pápai Norbert, Szűcs Dávid (10. A)

 

Az országos versenyt a Budapesti Innovatív Gimnázium első ízben rendezte meg. A szervezők célja a verseny meghirdetésével az volt, hogy a fiatalok figyelmét felhívják a minél tudatosabb életvitelre, melybe beletartozik az egészséges táplálkozáson túl a test fizikai karbantartása is.

A témanap folyamán a döntőbe jutott 6 csapat projektmódszer segítségével gazdagította ismereteit. A program sikeres megvalósítását a pedagógusokon túl dietetikus és orvos is segítette. A napot a Táplálkozási ismeretek alapjai előadás meghallgatásával kezdték a tanulók, melyhez később tesztfeladatok is kapcsolódtak. Mindezek után a gyógynövényismereteiket tehették próbára, többek között gyógynövény felismeréssel, hatóanyag-, gyógyhatás kereséssel. A program legkreatívabb része az egészséges szendvics és saláta készítése volt. Mindeközben a tanulók állapotfelmérésen vettek részt, melynek során egyéni orvosi konzultációra is lehetőség volt. Zárásként a csapatok a helyben készített prezentációjuk segítségével bemutatták, hogy milyen tapasztalatokkal gazdagodtak a nap folyamán. Amíg a zsűri értékelt, az iskola tetőteraszáról csodálhattuk meg a gyönyörű budapesti panorámát a Budai várral, Mátyás-templommal, Halászbástyával és a Szent István Bazilikával a távolban.

Büszkék vagyunk csapatainkra, sikeresen helytálltak, így az Egészséges életmód védői csapatnak sikerült megszereznie a II. helyezést, valamint a 2plusz2 csapatnak a III. helyezést.

Biztosak vagyunk benne, hogy a versenyre való felkészülés során és a verseny alatti is teljesült tanulóink szemléletformálása, s bízunk benne, hogy a megszerzett tudást társaikkal is megosztják majd.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Ari Katalin és Galambos Orsolya tanárnők

Egy nap az egészség jegyében