A SZER-telenség jegyében

2016. november 04., 18:12

A Karcagi Rendőrkapitányság az elmúlt napokban drogprevenciós előadássorozatot szervezett iskolánkban.

A drog, az alkohol, valamint a dohányzás káros hatásairól szóló programsorozaton Fekete András rendőr főtörzszászlós, a Karcagi Rendőrkapitányság iskolai bűnmegelőzési és drogprevenciós tanácsadója tartott előadásokat „Legyen divat az egészség és a SZER-telenség” címmel az iskola 9. évfolyamos diákjai részére.

A tanácsadó előadásában kitért arra a jelenségre, hogy a fiatalok sokat tudnak a drogokról, míg a szüleiknek, a felnőtteknek ebben a témában hiányos lehet az informáltságuk, tudásuk. A szakember rávilágított, hogy talán ez az ismerethiány okozza a két generáció közötti kommunikációs zavart, amely miatt esetlegesen látenciában maradhat a gyermek drog-, vagy alkoholproblémája. Fekete András rendőr főtörzszászlós hangsúlyozta az értékrend, a családi minták, a példaképek, a közös beszélgetések és a bizalom fontosságát.

A „Szülők és a család a Rendőrség kiemelt partnerei a kábítószer bűnözés megelőzésében” című programba illeszkedve az interaktív, videó bejátszásokkal, közös beszélgetésekkel tarkított előadáson többek között szó volt a gyermeknevelés során alkalmazott következetességről, a szülői minta fontosságáról, a szerek használatával, kipróbálásával kapcsolatos „nem” kimondásáról, a dizájnerdrogok veszélyeiről, és a kábítószerekkel, valamint a pszichoaktív szerekkel kapcsolatos büntetőjogi következményekről is.

police.hu nyomán 


A SZER-telenség jegyében